bencede
Active member
Kaygana Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım bağ maydanoz
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1.5 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Maydanoz ince ince doğranır.
- Tüm gereç bir kaba alınıp karıştırılır.
- Unun markasına nazaran su ölçüsü değişebilir. Krep hamuru üzere bir hamur elde edilecek.
- 2 yemek kaşığı kadar yağ tavada kızdırılır.
- Kepçe sayesinde hamur tavaya dökülür ve ince bir hamur olacak biçimde yayılır. Alt üst pişirilir.
- Her hamur pişirmede tava yağlanır.
- bu türlü hamurumuz pişene kadar kayganalar pişirilir. Afiyet olsun ????.