Kaygana

bencede

Active member
Kaygana Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1.5 su bardağı su
Kaygana Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Maydanoz ince ince doğranır.
  2. Tüm gereç bir kaba alınıp karıştırılır.
  3. Unun markasına nazaran su ölçüsü değişebilir. Krep hamuru üzere bir hamur elde edilecek.
  4. 2 yemek kaşığı kadar yağ tavada kızdırılır.
  5. Kepçe sayesinde hamur tavaya dökülür ve ince bir hamur olacak biçimde yayılır. Alt üst pişirilir.
  6. Her hamur pişirmede tava yağlanır.
  7. bu türlü hamurumuz pişene kadar kayganalar pişirilir. Afiyet olsun ????.
Kaygana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst