Kayıp kardeşini Müge Anlı’da aramaya geldi! Kıssası yaraladı

Aslıhan

Active member
Dokuz yaşındaki kayıp kardeşini aramak için Müge Anlı’dan yardım isteyen 14 yaşındaki Suriye asıllı çocuk, hayat kıssasıyla yürek dağladı.

Ailesiyle bir arada iç savaştan kaçarak İstanbul’a gelen 9 yaşındaki Suriye asıllı S.A, dün öğle saatlerinde çalıştığı dokuma atölyesinden yemek yemek için yaşadığı meskene geldi. Ailesi, yemeğini yedikten daha sonra konutundan ayrılan küçük çocuktan tekrar haber alamadı. Annesi ve babası cezaevine girdikten daha sonra iki kardeşi ile bir arada teyzesinin konutunda yaşamaya başlayan 9 yaşındaki S.A’nın 14 yaşındaki ağabeyi N.A. ve komşusu Murat Haltaş, saatlerce aradıkları kayıp çocuğu bulmak için Müge Anlı’nın yolunu tuttu.

Küçük çocukların içler acısı haline dayanamadığı için Müge Anlı’ya geldiklerini söyleyen Murat Haltaş, “Benim 9 yaşında ikizlerim var. Ben bakkala bile göndermeye korkarken 9 yaşındaki çocuğun işe gidiyor olması ve dünden beri dışarıda kalıyor olması vicdanen rahatsız etti. Kayıp müracaatında bulundular fakat sonuç çıkmayınca buraya geldim” dedi. Kardeşinin meskenlerinde yaşadıkları eniştesinin şiddet uygulamasından korktuğu için kaçtığını argüman eden 14 yaşındaki ağabey ise yıllar evvel savaştan kaçıp geldikleri İstanbul’da anne ve babasının cezaevine girmesiyle yalnız kaldıklarını söylemiş oldu.

ANNE BABASI İÇİN PARA BİRİKTİRDİKLERİ ÖĞRENİLDİ

Kardeşi ile birlikte dokuma atölyesinde çalışan küçük çocuk, “Ben ayda 1800 TL, kardeşim ise haftalık 250 TL kazanıyor. Kazandığımız paranın 175 TL’sini eniştemize veriyoruz. Geri kalanını annem ve babam cezaevinden çıkarsa bir para bulunsun diye biriktiriyoruz” dedi. Küçük çocuğun kelamları daha sonrası stüdyoda duygusal anlar yaşandı. Müge Anlı, 14 yaşındaki çocuğun devlet muhafazası altına alınması ve 9 yaşındaki S.A’nın bulunması için süratle harekete geçti. Öte yandan 14 yaşındaki çocuğun eniştesinin şiddetine uğradığını sav ettiği kız kardeşinin de üç gün evvel kendi isteği ile devlet müdafaası altına alındığı öğrenildi.