bencede
Active member
Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 tepeleme yemek kaşığı köy kaymağı (Bizim yörede süt yüzü yahut süt ekşisi deriz)
- 3 yemek kaşığı silme un
- 2 su bardağı soğuk su /2,ci bardaktan 1 parmak az olacak su
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kaymağı tencereye koyuyoruz orta ateşte ocakta pişirmeye başlıyoruz.
- Kesip yağını verene kadar orta vermeden karıştırıyoruz tabanı tutmasın.
- Yağını verdikten daha sonra ununu koyup biraz sararana kadar kavuruyoruz.
- Göz sonucu tuzunu koyalım fazlaca koymayalım tuzlu olur.
- Biraz karıştıralım tuzunu alsın.
- Suyunu koyup karıştırıp kaynamaya koyalım.
- Kaynadıktan daha sonra orta ateşte yağını vermesini bekleyelim.
- birtakım kimi ileri geri yaparak tabanının tutmasını önleyelim.
- Yağını verdikten daha sonra ocağın altını kapatıp.
- Tabağa aldığımız kuymağı sıcak sıcak sofraya koyalım. Servis yapalım. Afiyet olsun.