Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz)

bencede

Active member
Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 tepeleme yemek kaşığı köy kaymağı (Bizim yörede süt yüzü yahut süt ekşisi deriz)
  • 3 yemek kaşığı silme un
  • 2 su bardağı soğuk su /2,ci bardaktan 1 parmak az olacak su
  • Tuz
Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kaymağı tencereye koyuyoruz orta ateşte ocakta pişirmeye başlıyoruz.
  2. Kesip yağını verene kadar orta vermeden karıştırıyoruz tabanı tutmasın.
  3. Yağını verdikten daha sonra ununu koyup biraz sararana kadar kavuruyoruz.
  4. Göz sonucu tuzunu koyalım fazlaca koymayalım tuzlu olur.
  5. Biraz karıştıralım tuzunu alsın.
  6. Suyunu koyup karıştırıp kaynamaya koyalım.
  7. Kaynadıktan daha sonra orta ateşte yağını vermesini bekleyelim.
  8. birtakım kimi ileri geri yaparak tabanının tutmasını önleyelim.
  9. Yağını verdikten daha sonra ocağın altını kapatıp.
  10. Tabağa aldığımız kuymağı sıcak sıcak sofraya koyalım. Servis yapalım. Afiyet olsun.
Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst