Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz)

bencede

Active member
Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yemek kaşığı tepekeme köy kaymağı (biz süt yüzü yahut süt ekşisi deriz)
  • 3 yemek tepeleme kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kaymağı tencereye koyuyoruz orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
  2. Kaymak kesip yağını verene kadar karıştırıyoruz.
  3. Kesip yağını verdikten daha sonra ununu koyup sararana kadar kavuruyoz.
  4. Tuzunu koyduktan daha sonra biraz karıştıralım tuzunu alsın.
  5. Suyunu da koyup karıştıralım.
  6. Orta ateşte kaynayana kadar orta ara karıştıralım.
  7. Yağını verene kadar bir daha orta ara karıştıralım.
  8. Yağını vermeye başladıktan daha sonra kaşıkla ileri geri yapalım.
  9. Hem tabanı tutmasın hemde yağını kolay versin.
  10. Yağını güzelce verdikten daha sonra ocağın altını kapatalım.
  11. Çabucak tabağa alalım sıcak servis yapalım.Afiyet olsun.
Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst