bencede
Active member
Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yemek kaşığı tepekeme köy kaymağı (biz süt yüzü yahut süt ekşisi deriz)
- 3 yemek tepeleme kaşığı un
- 2 su bardağı soğuk su
- 1,5 çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kaymağı tencereye koyuyoruz orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
- Kaymak kesip yağını verene kadar karıştırıyoruz.
- Kesip yağını verdikten daha sonra ununu koyup sararana kadar kavuruyoz.
- Tuzunu koyduktan daha sonra biraz karıştıralım tuzunu alsın.
- Suyunu da koyup karıştıralım.
- Orta ateşte kaynayana kadar orta ara karıştıralım.
- Yağını verene kadar bir daha orta ara karıştıralım.
- Yağını vermeye başladıktan daha sonra kaşıkla ileri geri yapalım.
- Hem tabanı tutmasın hemde yağını kolay versin.
- Yağını güzelce verdikten daha sonra ocağın altını kapatalım.
- Çabucak tabağa alalım sıcak servis yapalım.Afiyet olsun.