Keten Tohumlu Omlet

bencede

Active member
Keten Tohumlu Omlet Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı keten tohumu
  • 1 çay kaşığı toz tatlı kırmızı biber
  • Çok az su ve tuz
Keten Tohumlu Omlet Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tavamıza yarım yemek kaşığı tereyağ koyup kızmasını bekliyoruz.
  2. O ortada kaseye kırdığımız yumurtaların üzerine bir tatlı kaşığı şu ve epey az tuz ekliyoruz.
  3. Keten tohumu ve toz kırmızı bineride ekleyip uygunca çırpıyoruz çatalımız yada çırpma aparatımızla.
  4. Akabinde kızgın tavaya kaseyi boca edip kapak kapatarak pişmesini izliyoruz ve omletimizin altını denetim ediyoruz.
  5. Kızaran omlet altını kapatıp kapak sayesinde çevirip servis tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun. ???? Diyet için de uygundur.
 
Üst