bencede
Active member
Keten Tohumlu Omlet Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 2 çay kaşığı keten tohumu
- 1 çay kaşığı toz tatlı kırmızı biber
- Çok az su ve tuz
- Öncelikle tavamıza yarım yemek kaşığı tereyağ koyup kızmasını bekliyoruz.
- O ortada kaseye kırdığımız yumurtaların üzerine bir tatlı kaşığı şu ve epey az tuz ekliyoruz.
- Keten tohumu ve toz kırmızı bineride ekleyip uygunca çırpıyoruz çatalımız yada çırpma aparatımızla.
- Akabinde kızgın tavaya kaseyi boca edip kapak kapatarak pişmesini izliyoruz ve omletimizin altını denetim ediyoruz.
- Kızaran omlet altını kapatıp kapak sayesinde çevirip servis tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun. ???? Diyet için de uygundur.