bencede
Active member
Kolay Krep Börek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Hem hayli kolay hemde fazlaca lezzetli bir börek bilhassa yufka açmayı bilmeyenler yahut açmak istemeyenler için harika bir seçenek.
- 2 adet yumurta
- 2 su bardak süt
- 2 su bardak un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase eriyebilen yağlı peynir (kaşar lor karışımı kullandım ben)
Not EkleTanımı Yazdır
Hem hayli kolay hemde fazlaca lezzetli bir börek bilhassa yufka açmayı bilmeyenler yahut açmak istemeyenler için harika bir seçenek.
- Yumurta tuz sıvı yağ kabartma tozunu çırpalım un ve sütü yavaş yavaş ekleyerek tel çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir krep hamuru elde edelim.
- Krep tavamızı fazlaca az bi yağlayalım ve krep harcımızdan döküp yayalım bi tarafı pişen krebi dönderip orta kısmına peynir ek edelim kenar kısımları ile peynirin üzerini örtelim.
- Fırça sayesinde böreğe atl üst yağ sürüp kızartalım.
- Tüm krep harcı bitene kadar birebir süreci yinelayalım.1 defa denemeniz kâfi olacaktır.
İsterseniz görüntülü bir biçimde de nasıl yapıldığını izleyebilirsiniz.
Şimdiden deneyecek olanların ellerine sıhhat.
Gelecek tanımlarda görüşmek üzere Allah’a emanet olun.