bencede
Active member
Mesken Üretimi Nutella Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker (300 gr)
- 1 paket vanilya (10 gr)
- 4 yahut 5 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un haline gelmiş fındık içi (Eğer istemezseniz katmayabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı süt tozu
- 2 su bardağı un (280 gr)
- 300 gram tereyağı (İsteyen margarin kullanabilir ben sıhhat açısından tereyağını tercih ediyorum)
- Kısık ateşte tereyağını yakmadan eritip kaynatalım.
- Bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyup mikser ile köpük köpük olana kadar çırpalım. (krem şanti kıvamını alması için).
- Üzerine vanilyayı, kakaoyu, süt tozunu ek edip karıştıralım.
- daha sonra azar azar unu ek edelim ve karıştıralım. (kek hamuru kıvamında olacak).
- ondan sonrasında kaynamakta olan yağımızı sürekli karıştırarak yavaş yavaş ek edelim. (yağı birden katiyen dökmüyoruz kıvamını bozuyor).
- Son olarak fındık içini ek edip karıştıralım.
- Konut imali nutellamızı cam kavanoza koyalım.
- Soğuduktan daha sonra buzdolabına kaldıralım ve istediğimiz vakit servis yapalım.Not: tüketmeden biraz evvel çıkarmanız kâfi olacaktır.