Konut Üretimi Nutella

bencede

Active member
Mesken Üretimi Nutella Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker (300 gr)
  • 1 paket vanilya (10 gr)
  • 4 yahut 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un haline gelmiş fındık içi (Eğer istemezseniz katmayabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı süt tozu
  • 2 su bardağı un (280 gr)
  • 300 gram tereyağı (İsteyen margarin kullanabilir ben sıhhat açısından tereyağını tercih ediyorum)
Mesken İmali Nutella Tanımı Yapılışı

  1. Kısık ateşte tereyağını yakmadan eritip kaynatalım.
  2. Bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyup mikser ile köpük köpük olana kadar çırpalım. (krem şanti kıvamını alması için).
  3. Üzerine vanilyayı, kakaoyu, süt tozunu ek edip karıştıralım.
  4. daha sonra azar azar unu ek edelim ve karıştıralım. (kek hamuru kıvamında olacak).
  5. ondan sonrasında kaynamakta olan yağımızı sürekli karıştırarak yavaş yavaş ek edelim. (yağı birden katiyen dökmüyoruz kıvamını bozuyor).
  6. Son olarak fındık içini ek edip karıştıralım.
  7. Konut imali nutellamızı cam kavanoza koyalım.
  8. Soğuduktan daha sonra buzdolabına kaldıralım ve istediğimiz vakit servis yapalım.Not: tüketmeden biraz evvel çıkarmanız kâfi olacaktır.
 
Üst