Yenilmez
Active member

Pazartesiden beri Bavyera’da Vakt Sonrası yardım hattı var. Yoğun talep nedeniyle sorumlu mercide daha fazla personele ihtiyaç duyulmuştur.
Pazartesi günü hizmete giren korona aşısı sonrası sağlık sorunu yaşayanlar için kurulan telefon hattı, bugüne kadar yoğun talep gördü. Bavyera Sağlık Bakanlığı sözcüsü Salı öğleden sonra, etkilenen 492 kişinin Pazartesi sabahı ile Salı öğleden sonra arasında sözde Vak Sonrası yardım hattını aradığını söyledi. Yalnızca Pazartesi günü 280 kişi, Salı günü saat 12’de ise 212 kişi daha arandı.
Telefon danışmanlığı, Erlangen’deki Bavyera Eyalet Sağlık ve Gıda Güvenliği Ofisine (LGL) dayanmaktadır. Bakanlık sözcüsü, “Yüksek arama hacmi nedeniyle LGL, yardım hattındaki çalışan sayısını Salı günü altıdan sekize çıkardı.” dedi. “Hala hemen bağlanamıyorsanız, daha sonra tekrar denemelisiniz.”
Post-Vac yardım hattı, korona aşısı olduktan sonra kalıcı sağlık sorunları yaşayan kişiler için bir hizmettir. Sağlık Bakanı Klaus Holetschek’e (CSU) göre, aşı sonrası sendrom olarak adlandırılan durum hakkında çok az şey biliniyor. Ek olarak, “vakt sonrası” terimi henüz bir hastalığın tanımlanmış bir tanımını temsil etmemektedir. Bu da Covid 19 aşısı sonrasında farklı aralıklarla ortaya çıkabilen heterojen bir klinik tablo anlamına geliyor. Semptomlar, yorgunluk sendromu veya çoklu sistem inflamatuar sendromu gibi Uzun Kovid’e benzer şekilde açıklanacaktır.
Korona aşısından sonra 79 bilinen aşı zararı
Pazartesi günü yardım hattı açıldığında Bakan Holetschek, genel olarak, bir Covid 19 aşısından sonra çok az kalıcı sağlık sorunu olduğunu vurguladı: Şu anda Bavyera’da uygulanan her 29 milyon korona aşısı için 79 kabul edilmiş aşı zararı var. Holetschek, mevcut bilgilere göre, “post-vac sendromu” yalnızca çok az insanı etkiliyor gibi görünüyor, dedi. Aşılamanın yararları risklerinden çok daha fazladır.
Sağlık Bakanlığı sözcüsü, yardım hattının amacının, aşılamanın olası sonuçlarıyla nasıl başa çıkılacağı konusunda soruları olan insanlara yardım etmek olduğunu söyledi. Yardım hattı, bireysel tıbbi tavsiye sunamaz, ancak aşılamanın olası sonuçları hakkında genel bilgi sağlayabilir ve daha sonraki eylemler için bir rehber görevi görebilir.