Krep Börek (Şipşak Süper Kahvaltılık)

bencede

Active member
Krep Börek (Şipşak Mükemmel Kahvaltılık) Tanımı İçin Materyaller

Bardak ölçüsü 150 ml

  • 1 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı süt (bir buçuk)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
İçi için:

  • 1,5 su bardağı lor (Veya istediğiniz peynir)
  • 6 dilim kaşar peynir
Kızartmak için:

  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvıyağ (Yarım su bardağı)
Krep Börek (Şipşak Harika Kahvaltılık) Tanımı Yapılışı

  1. Yumurta, süt, yağ, tuz ve sütü güzelce karıştırıp, unu da ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  2. Yanmaz tavayı ocağa alıp ısınınca da, akışkan olan hamurdan bir kepçe tavaya dökerek tavanın her yanına, tavayı sağa-sola-öne-arkaya çevirerek incecik yayılmasını sağlıyoruz(hazır yufka kalınlığında olmalı krepler)!!!!!.
  3. Pişen ve azıcık da pembeleşen krepin, öteki yüzünü de birazcık tavada bekleterek, tavadan alıyoruz.
  4. Krep hamuru bitene kadar devam ediyoruz, pişen krepleri üst üste tabağa alıyoruz yumuşaması için!!!.
  5. Krepler bitince, tıpkı tavaya kızartmak için sıvı yağı alarak, yağ ısınırken, kreplerin ortasına lor ve bir dilim kaşar peyniri bırakıp, krepin sağ ve sol yanını peynirin üzerine üst üste kapatıp ondan sonrasındada alt ve üst taraflarını üst üste gelecek biçimde kapatarak, ısınan yağda krep böreklerin her iki yüzünü de kızartıyoruz.
  6. Bütün krepleri birebir süreçten geçirip, sıcakken servis ediyoruz.Deneyenlere afiyet-i şifa olsun. ????.
 
Üst