bencede
Active member
Krep Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yumurta
- 2 bardak un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Su ve sütü bir kaba alalım.
- Yumurtaları kabın içine aktaralım .
- Çırpıcı ile düzgünce çırpalım.
- Tuz ve şekeri ilave edelim ve unu uygunca çırpalım kek kıvamında olması lazım ve iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim tekrar bir çırpıcı ile çırpalım.
- Isıtılmış tavaya bir çay kaşığı kadar yağ ekleyip her yerine tavanın eşit biçimde dağıtalım.
- Bir kepçe krep hamurundan alıp tavaya eşit biçimde dağıtalım deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.