Krep

bencede

Active member
Krep Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yumurta
  • 2 bardak un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Krep Tanımı Yapılışı

  1. Su ve sütü bir kaba alalım.
  2. Yumurtaları kabın içine aktaralım .
  3. Çırpıcı ile düzgünce çırpalım.
  4. Tuz ve şekeri ilave edelim ve unu uygunca çırpalım kek kıvamında olması lazım ve iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim tekrar bir çırpıcı ile çırpalım.
  5. Isıtılmış tavaya bir çay kaşığı kadar yağ ekleyip her yerine tavanın eşit biçimde dağıtalım.
  6. Bir kepçe krep hamurundan alıp tavaya eşit biçimde dağıtalım deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
 
Üst