Krep

bencede

Active member
Krep Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Krep Tanımı Yapılışı

  1. Yumurtalar ile şekeri karıştırıyoruz.
  2. Sütü ve yağı ekliyoruz karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Unu ve kalan gereçleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Kek hamurundan daha akıcı olacaktır.
  5. Bir tavaya sıvı yağ döküyoruz ve yalnızca birinci krep pişirmek için kullanıyoruz.
  6. Kalan krepleri yağsız tavaya döküp iki taraftan da pişirelim.
  7. Krepleri kepçe sayesinde istediğimiz biçimde kızartıyoruz .
Afiyet olsun ????
 
Üst