bencede
Active member
Krep Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yumurtalar ile şekeri karıştırıyoruz.
- Sütü ve yağı ekliyoruz karıştırmaya devam ediyoruz.
- Unu ve kalan gereçleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Kek hamurundan daha akıcı olacaktır.
- Bir tavaya sıvı yağ döküyoruz ve yalnızca birinci krep pişirmek için kullanıyoruz.
- Kalan krepleri yağsız tavaya döküp iki taraftan da pişirelim.
- Krepleri kepçe sayesinde istediğimiz biçimde kızartıyoruz .