bencede
Active member
Krep Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- ︎2 adet yumurta
- ︎2 su bardağı un
- ︎2, 5 su bardağı süt (Dilerseniz yarısını su yapabilirsiniz)
- ︎1 çay kaşığı tuz
- Tereyağı yahut sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Unu ve sütü hiç topak kalmayana kadar çırpın.
- Yumurtaları da ekleyip çırpmaya devam edin kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur olsun.
- Tavanızı tereyağı yahut sıvı yağ ile yağlayın.
- Kızgın tavanıza 1 kepçe hamuru sağa sola eğerek yayın.
- Her iki tarafını çevirip yavaşça kızarana kadar orta ateşte pişirin. Afiyet olsun.