Krep

bencede

Active member
Krep Tanımı İçin Materyaller

  • ︎2 adet yumurta
  • ︎2 su bardağı un
  • ︎2, 5 su bardağı süt (Dilerseniz yarısını su yapabilirsiniz)
  • ︎1 çay kaşığı tuz
︎Tavayı Yağlamak İçin

  • Tereyağı yahut sıvı yağ
Krep Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Unu ve sütü hiç topak kalmayana kadar çırpın.
  2. Yumurtaları da ekleyip çırpmaya devam edin kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur olsun.
  3. Tavanızı tereyağı yahut sıvı yağ ile yağlayın.
  4. Kızgın tavanıza 1 kepçe hamuru sağa sola eğerek yayın.
  5. Her iki tarafını çevirip yavaşça kızarana kadar orta ateşte pişirin. Afiyet olsun.
 
Üst