Küçük Milföy Pizza

bencede

Active member
Küçük Milföy Pizza Tanımı İçin Materyaller

• 8 adet parmak sosis
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı domates sos
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
Üzeri için;

• Rende kaşar
  • 7-8 adet zeytin
  • Mısır
  • Sürmek için yumurta sarısı
  • 1 paket milföy
Küçük Milföy Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Evvel sosisleri yuvarlak doğrayıp sıvı yağda biraz pişiriyoruz. daha sonra salçasını ekleyip biraz daha pişiriyoruz. En son domates sosunu ekleyip bir iki karıştırdıktan daha sonra baharatları ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  2. Milföyleri yavaşça yumuşayınca kalıpla kesip üst üste koyuyoruz. Bir milföy tam, ötekinin ortası çukur olacak. Ben yuvarlak kalıp kullandım. Siz kare kalıp kullanabilirsiniz.
  3. daha sonra orta kısmına domates sos sürüp biraz kekik serpiyoruz. Sosisli iç harcımızı, küçük doğranmış zeytini ve mısırı eşit biçimde dağıtıp üzerine rende kaşar koyuyoruz.
  4. Milföylere yumurta sarısı sürüp fırına atıyoruz. Üzeri yavaşça kızarana kadar önce ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  5. Yuvarlak kalıpla katıca biraz milföy artıyor maalesef. Bu artanları da küçük kesimler halinde kesip fırına atabilirsiniz. daha sonra rondodan geçirip toz haline getirebilirsiniz.
  6. Sütlü tatlılarda bisküvi üzere ortaya koyabilirsiniz. Ben bu sefer elde biraz yoğurup merdane ile açtım börek üzere yaptım. En son görselde var ???? Afiyet olsun ????
Küçük Milföy Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı