bencede
Active member
Küçük Milföy Pizza Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 8 adet parmak sosis
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı domates sos
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Rende kaşar
- 7-8 adet zeytin
- Mısır
- Sürmek için yumurta sarısı
- 1 paket milföy
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel sosisleri yuvarlak doğrayıp sıvı yağda biraz pişiriyoruz. daha sonra salçasını ekleyip biraz daha pişiriyoruz. En son domates sosunu ekleyip bir iki karıştırdıktan daha sonra baharatları ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Milföyleri yavaşça yumuşayınca kalıpla kesip üst üste koyuyoruz. Bir milföy tam, ötekinin ortası çukur olacak. Ben yuvarlak kalıp kullandım. Siz kare kalıp kullanabilirsiniz.
- daha sonra orta kısmına domates sos sürüp biraz kekik serpiyoruz. Sosisli iç harcımızı, küçük doğranmış zeytini ve mısırı eşit biçimde dağıtıp üzerine rende kaşar koyuyoruz.
- Milföylere yumurta sarısı sürüp fırına atıyoruz. Üzeri yavaşça kızarana kadar önce ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Yuvarlak kalıpla katıca biraz milföy artıyor maalesef. Bu artanları da küçük kesimler halinde kesip fırına atabilirsiniz. daha sonra rondodan geçirip toz haline getirebilirsiniz.
- Sütlü tatlılarda bisküvi üzere ortaya koyabilirsiniz. Ben bu sefer elde biraz yoğurup merdane ile açtım börek üzere yaptım. En son görselde var ???? Afiyet olsun ????