Kuymak (Mıhlama)

bencede

Active member
Kuymak (Mıhlama) Tanımı İçin Gereçler

  • 5 yemek kaşığı mısır unu
  • 4 su bardağı su denetimli
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Tel peynir (civil peynir)
Kuymak (Mıhlama) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tereyağını ve sıvı yağı tavaya koyalım,tereyağı eridikten daha sonra mısır ununu ekleyelim ve kavuralım.
  2. yavaşça rengi dönüp kokusu çıktıktan daha sonra denetimli biçimde suyunu ekleyerek karıştıralım,suyunu çektikçe su ekleyelim.
  3. Topaklanmamasına dikkat edelim.
  4. Kuymağın altı kısık bir biçimde suyunu çekip yağını üzerine verinceye kadar 5 dakika pişirelim.
  5. Son olarak peynirini üzerine ekleyelim ve fazla karıştırmadan peynir eriyip yeniden yağı üzerine çıkınca ocağı kapatalım. Servise hazır. Afiyet olsun. Şayet kuymak epey katı olursa su eklemesi yapabilirsiniz,çünkü birtakım mısır unları suyu daha fazlaca kaldırabilirken birtakımı kaldırmayabiliyor.
Kuymak (Mıhlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst