Kuymak

bencede

Active member
Kuymak Tanımı İçin Gereçler

  • 6-7 yemek kaşığı doğal köy kaymağı
  • 5 yemek kaşığı mısır unu
  • 1,5 su bardağı su
  • Kaşar peyniri
Kuymak Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavaya kaymağı alıyoruz eritiyoruz. Akabinde mısır ununu ekleyip 7-8 dakika kavuruyoruz.
  2. Bu basamakta kıvamı âlâ olmadı diye korkmayın suyu ekleyince kaymak yağını kusacak ve katılaşacak ????
  3. Kavurduktan daha sonra suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. Katılaşınca rendelenmiş kaşar peyniri de ekliyoruz ve peynirler eriyene kadar karıştırıyoruz. İşte bu kadar. Herkese afiyet olsun????
 
Üst