Kuymak

bencede

Active member
Kuymak Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram kolot peyniri (Telli peynirle, eritmiş peynirle yada imansız peynirle de yapılır aslında bu peynirleri her vakit bulamıyoruz kaşar peynirleri ilede yapılır)
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı su
Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavada eritilmiş tereyağını suyu ekleyin.
  2. Üzerine mısır unu ekleyerek yeterlice karıştırın.
  3. Kaynadıktan daha sonra üzerine küçük küçük modüllere ayırdığımız peynirleri dökerek peynirler eriyene kadar karıştırın. Afiyet olsun.
Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst