Kuymak

bencede

Active member
Kuymak Tanımı İçin Gereçler

  • 2.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tereyağını tavada eritelim.
  2. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavuralım.
  3. Kavrulan unumuza suyumuzu ekleyip karıştıralım.
  4. çabucak sonrasında kaşarlarımızı ek edelim ve düzgünce karıştıralım.
  5. Ben tuzlu sevdiğim için yarım çay kaşığı tuz da ekledim (Tuz tercihe bakılırsa eklenmelidir) Sıcak servis edelim. Afiyet olsun
    ?
Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst