bencede
Active member
Lalanga (10 Dakikada Hazırlayacağınız Enfes Bir Tarif) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir çırpma kabı içerisine yumurtalarımızı alalım ve çırpma teli yardımı ile çırpalım.
- Üzerine süt ve tuzu ek ederek çırpmaya devam edelim. Unumuzu ekleyelim ve yeniden çırpalım.
- Rendelediğimiz kaşar peynirini de ekleyelim ve spatula yardımı ile karıştıralım.
- Harcımızın kıvamının akışkan kek harcına misal bir kıvamda olması gerekiyor.
- Tavamızı ocağa alalım, içerisine sıvı yağ ekleyerek kızmasını bekleyelim.
- Yağımız kızdıktan daha sonra harcımızdan 1’er yemek kaşığı alalım ve aralıklı olacak biçimde tavamıza dökelim.
- Altları güzelce kızaran hamurlarımızı karşıt çevirelim ve öteki taraflarını da pişirelim.
- İki tarafı de pişen lalangalarımızı servis tabağına alalım ve kalan hamurumuzu da tıpkı süreci uygulayalım.
- Hamurumuzun hepsini bu türlü kızarttıktan daha sonra lalangalarımızı servis edebiliriz. Afiyet olsun!.