bencede
Active member
Lavaştan Patlıcanlı Tava Tostu Tanımı İçin Gereçler
- Lavaştan patlıcanlı tava tostu
- 4 adet lavaş (Mayalı, mayasız hamur farketmez)
- 6 dilim patlıcan (Kızartmalık patlıcan halinde dilimlenmiş)
- 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı su (Gerekirse arttırabilirsiniz)
- 4 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Kekik
- (İç materyallerini lavaşın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıyeten domates üzere gereç eği yapabilirsiniz)
- Bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup yayıyoruz.
- Tava ısınınca patlıcanları tavaya alıp her yüzünü denetimli bir biçimde yaklaşık 2şer dakika pişiriyoruz.
- Patlıcanları kenara alıyoruz.
- Üzerlerine fazlaca az tuz ekiyoruz (kaşarınız tuzluysa gerek yok)
- Bir kapta salça, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, su ve kekik karıştırıyoruz.
- Lavaşlara bu sosu sürüyoruz.
- Tavaya yarım kaşık yağ döküp yayıyoruz.
- sonrasındasında tavaya bir lavaş (sossuz yüzü tavaya değecek biçimde) alıyoruz.
- Üzerine üç dilim patlıcan ve kaşar rendesi (damak tadınıza bakılırsa ayarlayabilirsiniz.
- Ben orta uzunluk lavaş için yaklaşık 2 yemek kaşığı ekledim) ekliyoruz. Hazır lavaşın üzerini yeniden lavaşla kapatıyoruz (soslu yüzü içerde kalacak). Tostumuzu pişirmeye başlıyoruz. Yaklaşık 2, 5 dakikada bir yüzü pişiyor (süre değişebilir, denetimli olmak gerekiyor)
- Pişirirken tostun üzerine spatulayla orta ara hafifçeçe bastırabiliriz.
- Alt yüzü pişince tostumuzu çeviriyoruz ve öteki yüzünü pişiriyoruz. Tostumuz hazır olunca başka tostları hazırlıyoruz. Pişirirken gerekirse tavaya hayli az yağ eği yapıyoruz.Afiyet olsun.