Lavaştan Patlıcanlı Tava Tostu

bencede

Active member
Lavaştan Patlıcanlı Tava Tostu Tanımı İçin Gereçler

  • Lavaştan patlıcanlı tava tostu
  • 4 adet lavaş (Mayalı, mayasız hamur farketmez)
  • 6 dilim patlıcan (Kızartmalık patlıcan halinde dilimlenmiş)
  • 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı su (Gerekirse arttırabilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kekik
  • (İç materyallerini lavaşın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıyeten domates üzere gereç eği yapabilirsiniz)
Lavaştan Patlıcanlı Tava Tostu Tanımı Yapılışı

  1. Bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup yayıyoruz.
  2. Tava ısınınca patlıcanları tavaya alıp her yüzünü denetimli bir biçimde yaklaşık 2şer dakika pişiriyoruz.
  3. Patlıcanları kenara alıyoruz.
  4. Üzerlerine fazlaca az tuz ekiyoruz (kaşarınız tuzluysa gerek yok)
  5. Bir kapta salça, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, su ve kekik karıştırıyoruz.
  6. Lavaşlara bu sosu sürüyoruz.
  7. Tavaya yarım kaşık yağ döküp yayıyoruz.
  8. sonrasındasında tavaya bir lavaş (sossuz yüzü tavaya değecek biçimde) alıyoruz.
  9. Üzerine üç dilim patlıcan ve kaşar rendesi (damak tadınıza bakılırsa ayarlayabilirsiniz.
  10. Ben orta uzunluk lavaş için yaklaşık 2 yemek kaşığı ekledim) ekliyoruz. Hazır lavaşın üzerini yeniden lavaşla kapatıyoruz (soslu yüzü içerde kalacak). Tostumuzu pişirmeye başlıyoruz. Yaklaşık 2, 5 dakikada bir yüzü pişiyor (süre değişebilir, denetimli olmak gerekiyor)
  11. Pişirirken tostun üzerine spatulayla orta ara hafifçeçe bastırabiliriz.
  12. Alt yüzü pişince tostumuzu çeviriyoruz ve öteki yüzünü pişiriyoruz. Tostumuz hazır olunca başka tostları hazırlıyoruz. Pişirirken gerekirse tavaya hayli az yağ eği yapıyoruz.Afiyet olsun.
 
Üst