Lokma (Akşamdan Yoğur Sabaha Hazır)

bencede

Active member
Lokma (Akşamdan Yoğur Sabaha Hazır) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Lokma (Akşamdan Yoğur Sabaha Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 2 su bardağı ılık suyun içine şeker ve mayayı koyup karıştırıp, 5 dk kadar bekletiyoruz.
  2. sonrasındasında tuz ve yavaş yavaş unu ek ediyoruz.
  3. yavaşça ele yapışan bir hamur yapıp, güzelce streçleyip akşamdan buzdolabına koyuyorum ben.
  4. Sabah kalkınca derin bir tencere ortasında bol sıvı yağ ile küçük kesimler koparıp, artlı önlü kızartıyorum.
  5. Ben bu ölçülerden 14 adet lokma elde ettim. Afiyet olsun
    ❤
    .
Lokma (Akşamdan Yoğur Sabaha Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst