Lokma Yahut Pişi

bencede

Active member
Lokma Yahut Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket toz maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un (8 su bardağı kadar)
Lokma Yahut Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda maya, şeker ve ılık sütü yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  2. 10 dakika kabarmasını bekliyoruz ve akabinde suyu, tuzu ve yavaş yavaş un eği yaparak yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Ele yavaşça yapışan yumuşacık bir hamur elde ettikten daha sonra üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamurumuzu hal vermek için küçük bir kaseye yağ koyup ortada elinizi yağlamanız size kolaylık sağlayacaktır.
  5. Hamurumuz yumuşak kıvamda olduğu için kolay form alıyor.
  6. İstediğimiz biçimi verebiliriz.
  7. Ben yağlı kağıt serili tezgaha bütün hamuru istediğim büyüklükte hepsini yuvarlıyorum. O biçimde yapmak bana daha kolay geliyor.
  8. Ocağa bol yağ alıp kızdırdıktan daha sonra lokmalarımızı kızartmaya başlayabiliriz.
  9. Her iki tarafını da kızartıp kağıt havlunun üstünde yağını çekmesi için bırakıyoruz. Sıcak sıcak yemesi o denli hoş oluyor ki anlatamam.
Afiyet olsun.

Lokma Yahut Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst