Mantarlı Çıtır Ekmek

bencede

Active member
Mantarlı Çıtır Ekmek Tanımı İçin Gereçler

  • 5 dilim buğday ekmeği
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane kapya biber
  • 300 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Tuz ve karabiber
Üzeri için ;

  • Ketçap mayonez(isteğe bakılırsa)
Mantarlı Çıtır Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Mantarları yıkayıp doğrayalım .
  2. Kapya biberide küçük küpler halinde doğrayalım.
  3. Tavaya yağını koyarak pişirelim ve tuzunu karabiberini ekleyelim.
  4. Ekmekleri tepsiye dizelim.
  5. Mantarlı soteden üzerlerine koyalım ve 1 yumurtayı kasede çırpalım .Üzerlerine dökelim .
  6. Son olarak kaşar peyniri dilimleride üzerlerine ekleyerek 200 derece fırında peynirler eriyinceye kadar kızartalım.
  7. Servis ederken üzerlerine ketçap mayonez sıkalım. Afiyet olsun.
Mantarlı Çıtır Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst