bencede
Active member
Mantarlı Gözleme Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 8-9 tane mantar
- 1 tane kapya biber
- 1 tane yeşil biber
- Kaşar peynir
- Dere otu
- Maydanoz
- 1 tane yufka
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Damak zevkinize nazaran baharat
- (ben kekik ,kajun ,toz biber ve hayli az sarımsak tozu kullandım)
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle mantarlı harcı hazırlıyoruz.
- Mantarları soyup biberleri jülyen doğrayıp tavaya alalım.
- Zeytin yağı ve baharatları da ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
- Üzerine dereotu ,maydanoz kıyıp altını kapattıyoruz.
- Yufkamızı ortadan ikiye bölüp kenarlarını katlıyoruz.
- Kalın kalan orta kısma iç harcı alıp üzerine kaşar rendeliyoruz.
- Yanlardan toparlayıp kıvırıyoruz.
- Az yağlanmış tavaya gözlememizi alıp önlü gerili pişiriyoruz.
- Tavandan aldıktan daha sonra üzerine tereyağı gezdirebilirsiniz.