Mantarlı Gözleme

bencede

Active member
Mantarlı Gözleme Tanımı İçin Gereçler

  • 8-9 tane mantar
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane yeşil biber
  • Kaşar peynir
  • Dere otu
  • Maydanoz
  • 1 tane yufka
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Damak zevkinize nazaran baharat
  • (ben kekik ,kajun ,toz biber ve hayli az sarımsak tozu kullandım)
Mantarlı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle mantarlı harcı hazırlıyoruz.
  2. Mantarları soyup biberleri jülyen doğrayıp tavaya alalım.
  3. Zeytin yağı ve baharatları da ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
  4. Üzerine dereotu ,maydanoz kıyıp altını kapattıyoruz.
  5. Yufkamızı ortadan ikiye bölüp kenarlarını katlıyoruz.
  6. Kalın kalan orta kısma iç harcı alıp üzerine kaşar rendeliyoruz.
  7. Yanlardan toparlayıp kıvırıyoruz.
  8. Az yağlanmış tavaya gözlememizi alıp önlü gerili pişiriyoruz.
  9. Tavandan aldıktan daha sonra üzerine tereyağı gezdirebilirsiniz.
Mantarlı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst