bencede
Active member
Mantarlı Kahvaltılık Sote Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 200 gr ince sivri biber
- 500 gr mantar
- 5 adet orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kekik
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarları yıkayıp süzdükten ve kağıt havlu ile kuruladıktan daha sonra mantarları ikiye keselim ve derin tavanın içine mantarları zeytinyağı tereyağını ek edip karıştırarak yüksek ateşte pişirin.
- Akabinde tavanın ortasından mantarları alın ve üçe kestiğiniz biberleri tavada kızartın akabinde biberleri de mantarların üzerine bırakın.
- tekrar tavanın içine ince doğranmış domatesleri ek edin.
- Domatesleri soteleyin akabinde tavanın ortasındaki sotelenmiş domateslerin üzerine mantarları ve biberleri birlikte bırakıp üzerine göz sonucu kekik, pul biber, tuzu, karabiberi ekleyip bir arada karıştırarak ocağın altını kapatın.
- Sıcak sıcak servis tabağına bırakın, afiyet olsun.