Mantarlı Kahvaltılık Sote

bencede

Active member
Mantarlı Kahvaltılık Sote Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gr ince sivri biber
  • 500 gr mantar
  • 5 adet orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Mantarlı Kahvaltılık Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Mantarları yıkayıp süzdükten ve kağıt havlu ile kuruladıktan daha sonra mantarları ikiye keselim ve derin tavanın içine mantarları zeytinyağı tereyağını ek edip karıştırarak yüksek ateşte pişirin.
  2. Akabinde tavanın ortasından mantarları alın ve üçe kestiğiniz biberleri tavada kızartın akabinde biberleri de mantarların üzerine bırakın.
  3. tekrar tavanın içine ince doğranmış domatesleri ek edin.
  4. Domatesleri soteleyin akabinde tavanın ortasındaki sotelenmiş domateslerin üzerine mantarları ve biberleri birlikte bırakıp üzerine göz sonucu kekik, pul biber, tuzu, karabiberi ekleyip bir arada karıştırarak ocağın altını kapatın.
  5. Sıcak sıcak servis tabağına bırakın, afiyet olsun.
Mantarlı Kahvaltılık Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst