bencede
Active member
Mantarlı Menemen Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 10 tane mantar
- 2 yumurta
- 2 domates
- 1-2 kısım taze maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- Çok az karabiber
- 1 kase mozzarella (kaşar rendesi)
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarları ince kesin.
- Domatesi küp kesin.
- Yumurtaları bir kaseye kırın üzerine ince kıyılmış maydanoz tuz karabiber ekleyip çatalla çırpın.
- Ocağı yüksek ateşte acın tavayı koyun tavaya tereyağ ekleyıp yağı eritin.
- Üzerine mantarları ekleyin karıştırın mantarlar suyunu salıp çekince domatesleri dökün karıştırın tavanın kapağını kapatın ocağın ateşini kısın.
- Domatesler pişince yumurtalı karışımı üzerine döküp yayın karıştırmayın.
- daha sonra tavanın kapağını 15 saniye kapatıp yeniden açın kaşar rendesi dökün tekrar kapatın bir dakika ortasında kaşar eriyince ocakan alın afiyet olsun deneyeceklere.