Mantarlı Menemen

bencede

Active member
Mantarlı Menemen Tanımı İçin Materyaller

  • 10 tane mantar
  • 2 yumurta
  • 2 domates
  • 1-2 kısım taze maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Çok az karabiber
  • 1 kase mozzarella (kaşar rendesi)
Mantarlı Menemen Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Mantarları ince kesin.
  2. Domatesi küp kesin.
  3. Yumurtaları bir kaseye kırın üzerine ince kıyılmış maydanoz tuz karabiber ekleyip çatalla çırpın.
  4. Ocağı yüksek ateşte acın tavayı koyun tavaya tereyağ ekleyıp yağı eritin.
  5. Üzerine mantarları ekleyin karıştırın mantarlar suyunu salıp çekince domatesleri dökün karıştırın tavanın kapağını kapatın ocağın ateşini kısın.
  6. Domatesler pişince yumurtalı karışımı üzerine döküp yayın karıştırmayın.
  7. daha sonra tavanın kapağını 15 saniye kapatıp yeniden açın kaşar rendesi dökün tekrar kapatın bir dakika ortasında kaşar eriyince ocakan alın afiyet olsun deneyeceklere.
İstediğiniz gereçleri ekleyebilirsiniz soğan biber ıspanak üzere konutunuzda ne var ise benım bunlar vardı bu biçimde değerlendirdim ve fazlaca lezzetli oldu????diyet yapanlar peynirsiz ve yağsız yapabilir????.
 
Üst