Mantarlı Omlet

bencede

Active member
Mantarlı Omlet Tanımı İçin Materyaller

  • 400 gr mantar
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 5 yemek kaşığı tereyağ
  • Damak tadınıza göre tuz
Mantarlı Omlet Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel mantarlarımızı yıkayıp temizliyoruz.
  2. Mantarlarımızı halka halka doğruyoruz.
  3. Tavaya tereyağımızı ek edip mantarlarımızı pişiriyoruz.
  4. Pişen mantarların üstüne yumurtalı karışımı döküp ve bir tarafını güzelce pişirelim.
  5. Bir tabak yada hamsi tavanın kapağıyla aykırı çevirip öteki tarafını tereyağ döküp tavaya pişiriyoruz. Omletimiz bittiyse servise sunuyoruz afiyet olsun.
 
Üst