bencede
Active member
Mayalı Hamur Kızartması (Akşamdan Yoğur Sabaha Kızart) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı soğuk su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 pk instant maya
- Aldığı kadar un
- Tuz
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel yoğurma kabına maya ve şekeri koyalım.
- Suyu ek edip biraz karıştırıp, maya ve şekeri erimesine yardımcı olalım.
- Unu yavaş yavaş ekleyelim.
- Tuzu da ek edelim.
- Ele yapışan yumuşak hamur olacak epey sert yoğurmayın. Undan una fark oluyor.
- Üzerini kapatıp sabaha kadar mayalansın.
- Tezgaha un serpip hamuru tezgaha dökün.
- Portakal büyüklüğünde bezeler yapın ve epeyce ince olmayacak biçimde açın, merdane ile bardakla yahut kalıpla kesin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye koyun ve üzerini örtün .
- 15dk kadar dinlensinler.
- daha sonra kızgın yağda artlı önlü kızartın.