bencede
Active member
Mayalı Pişi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- Kızartmak için sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için evvel su ,şeker ve tuzunu karıştırıp unu denetimli bir biçimde döküp yumuşak bir hamur elde edelim .
- Üzerini kapatın.40 dakika kadar mayalandırıyoruz .
- Hamuru üç bezeye ayırıp merdaneyle açıp su bardağıyla kesip ortasınıda kola kapağıyla kesiyoruz .
- Bütün hamuru birebir biçimde yapıp bir bezin üzerine alıp 15 dakika dinlendirin. Kızgın yağda kızartıyoruz ,yalnız ocağın altı fazlaca açık olmasın süratli pişerse içi hamur kalabilir .
- Artlı önlü kızartıp servis tabağına alıyoruz şimdiden afiyet olsun ????.