Mayalı Pişi

bencede

Active member
Mayalı Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 21 gram yaş maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Mayalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ilık suyun içerisine şekeri ve mayayı koyun ve çözdürün.
  2. Üzerini kapatıp 10dakika kadar dinlendirin.
  3. Derin bi kap içerisinde 3 su bardağı un ,tuz ve mayalı karışımı harmanlayın ve yoğurun bu esnada kalan undan kıvam alana kadar azar azar ekleyin.
  4. Hamuru 10 dakika boyunca çeke çeke yoğurun.
  5. Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalandırın.
  6. Mayalanmış hamuru merdane ile açın. Su bardağıyla keserek hal verin.
  7. Kestiğiniz hamurları üzerlerini örtüp 10 dakika mayalayın.
  8. çabucak sonrasında kızartın pişilerin fazla yağını çekmesi için havlu peçeteye üzerinde dinlendirin. Afiyet olsun….
Mayalı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst