bencede
Active member
Mayasız Kolay Pişi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1.5 paket kabartma tozu
- 3.5 4 su bardağı un
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumu yoğurmak için uygun bir kap içerisine süt, yumurta ve tuzu ekleyerek çırpıcı ile güzelce çırptım.
- Üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri, kabartma tozu ve unun bir kısmını alarak hamurumu yoğurmaya başladım.
- Çok sert olmayan ve ele yapışmayan bir hamur hazırladıktan daha sonra hamurumu un serptiğim tezgaha aldım.
- Hamurumu 2 eşit kesime ayırdım ve bezemin birisine ince kıydığım maydanozu ekledim(dilerseniz hamurun hepsine maydanoz ekleyebilirsiniz) bezemin bir adedini aldım elimle bastırarak biraz genişlettim.
- Akabinde merdane yardımı ile daire halinde açtım. Yaklaşık yarım cm kalınlığında olacak biçimde açtığım hamuru 8 dilim olacak biçimde bıçak ya da farklı bir kesiciyle kestim. Öteki bezemide tıpkı biçimde hazırladım.
- Tavaya sıvı yağı alarak ısıttım ve kestiğim üçgen hamurları orta ateşte önlü artlı kızarttım.
- Kızaran pişilerimi servis tabağına aldım ve sıcak olarak servis ettim. Afiyet olsun.