Mayasız Peynirli Pişi

bencede

Active member
Mayasız Peynirli Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Mayasız Peynirli Pişi Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta, süt ve sıvı yağ geniş bir kaseye alın.
  2. Ufalanmış beyaz peynir ve rendelenmiş olan kaşar peyniri ekleyin.
  3. Unu ,kabartma tozunu denetimli bir biçimde ekleyin.
  4. Hamuru spatula sayesinde karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  5. Tezgaha yavaşça unlayıp hamuru merdaneyle incelterek açın.
  6. Çay bardağın ağzıyla hamurdan yuvarlaklar çıkarın.
  7. Artan hamurdan tıpkı şekilde uygulayın.
  8. Ufak bir tencerede bol yağda pisileri her iki tarafını aksi çevirerek, kızarmaya başlayın.
  9. Altın sarısına dönene kadar pişirip servis tabağına alabilirsiniz.
 
Üst