bencede
Active member
Mayasız Peynirli Pişi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, süt ve sıvı yağ geniş bir kaseye alın.
- Ufalanmış beyaz peynir ve rendelenmiş olan kaşar peyniri ekleyin.
- Unu ,kabartma tozunu denetimli bir biçimde ekleyin.
- Hamuru spatula sayesinde karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Tezgaha yavaşça unlayıp hamuru merdaneyle incelterek açın.
- Çay bardağın ağzıyla hamurdan yuvarlaklar çıkarın.
- Artan hamurdan tıpkı şekilde uygulayın.
- Ufak bir tencerede bol yağda pisileri her iki tarafını aksi çevirerek, kızarmaya başlayın.
- Altın sarısına dönene kadar pişirip servis tabağına alabilirsiniz.