bencede
Active member
Mayasız Peynirli Pişi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı süt (150 g)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1. 1.5 su bardağı beyaz peynir (125 g)
- 2 çay kaşığı tuz (Arzuya nazaran)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (250-260g )
- 1 su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, süt sıvı yağı geniş bir kaseye alın. Ufalanmış yahut rendelenmiş beyaz peyniri üzerine ekleyin.
- Unun bir kısmını kabartma tozu ekleyin. Tuzsuz peynir kullanacaksanız bu etapta tuz ekleyin.
- Unu tahta bir kaşıkla karıştırın. Unun kalanın azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru iki yağlı kağıt ortasına alarak merdaneyle inceltin.
- Bir çay bardağıyla hamurdan yuvarlaklar çıkartın. Kalan kesimleri yine toplayıp açarak yeniden sürece devam edin. Hamurdan yaklaşık 20-25 adet hamur çıkıyor.
- Tavada güzelce kızmış sıvı yağda dikkatli bir biçimde pişirin.
- Yaklaşık 30-40 saniyede renk değiştiren hamurları çevirip gerilerini kızartarak altın sarısı rengine gelince alalım. Sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun. !.