Mayasız Peynirli Pişi

bencede

Active member
Mayasız Peynirli Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı süt (150 g)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1. 1.5 su bardağı beyaz peynir (125 g)
  • 2 çay kaşığı tuz (Arzuya nazaran)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (250-260g )
  • 1 su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)
Mayasız Peynirli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta, süt sıvı yağı geniş bir kaseye alın. Ufalanmış yahut rendelenmiş beyaz peyniri üzerine ekleyin.
  2. Unun bir kısmını kabartma tozu ekleyin. Tuzsuz peynir kullanacaksanız bu etapta tuz ekleyin.
  3. Unu tahta bir kaşıkla karıştırın. Unun kalanın azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  4. Hamuru iki yağlı kağıt ortasına alarak merdaneyle inceltin.
  5. Bir çay bardağıyla hamurdan yuvarlaklar çıkartın. Kalan kesimleri yine toplayıp açarak yeniden sürece devam edin. Hamurdan yaklaşık 20-25 adet hamur çıkıyor.
  6. Tavada güzelce kızmış sıvı yağda dikkatli bir biçimde pişirin.
  7. Yaklaşık 30-40 saniyede renk değiştiren hamurları çevirip gerilerini kızartarak altın sarısı rengine gelince alalım. Sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun. !.
Mayasız Peynirli Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst