Menemen

bencede

Active member
Menemen Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet büyük domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan (isteğe gore)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle domateslerin kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın.
  2. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın.
  3. Zeytinyağını tavada ısıtın.
  4. Tavanın içerisine birinci vakit içinderda biberleri ekleyip kavurun.
  5. Akabinde soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
  6. Soğanlar da kavrulduktan daha sonra, doğranmış domatesleri ek edin.
  7. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
  8. Tavanın kapağını kapatıp zerzevatları güzelce pişirin.
  9. Domatesler suyunu çektiğinde tavaya kırın.
  10. İsterseniz yumurta ve domatesleri karıştırmadan bırakabilirsiniz fakat ben karıştırıyorum.
  11. Son olarak tavanın kapağını yeniden kapatıp yumurtaların pişmesini bekleyin.
  12. Sıcak servis edin.
  13. Tanım listesine ek olarak farklı baharatlar ekleyebilir, maydanoz ve dereotu serpiştirebilirsiniz.
Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst