bencede
Active member
Konut Üretimi Nutella Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 150 gram fındık (1 su bardağı)
- 2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı kakao (İsteğe bakılırsa azaltılabilir)
- 30 gram sütlü çikolata (Kullanmayabilirsiniz)
- Yarım çay kaşığı vanilin
- 1,5 çay bardağı süt (kıvamına bakılırsa azar azar ek edin)
Not EkleTanımı Yazdır
- Fındıklar bir tavada kabuklarından ayrılana kadar kavrulur.
- Fındık kabuklu değilse 3 dakika orta ateşte çevirerek ısıtıp yağının ortaya çıkması sağlanır.
- Kabuklu fındık ise ocaktan alıp bir mutfak bezinin içine döküp,bezi kenarlardan birleştirip ovarak kabuklarından rahatça soyulur. Bu süreci bir daha fındığın yağının ortaya çıkması için de yapıyoruz.
- Kabuklarından ayıklanan fındıklar robotunuz 1000 w ve üstü ise robota yahut öğütücüye atılıp 10 dk birtakım bazı duraklatılarak çekilir.
- Bu basamakta fındıkların evvel kum,daha sonra ıslak kum ve daha sonra da krema kıvamına gelmesi gerekmektedir.
- sonrasındasında kapağı açılarak içerisine süt hariç öteki bütün gereçler eklenip 2-3 dk robottan geçirilir.
- Son olarak evvel 1 çay bardağı süt eklenir ve bir daha robot ile karıştırılır.
- çabucak sonrasında kıvamına nazaran yarım çay bardağı daha süt eklemesi yapabilirsiniz. Birebir tıpkı lezzeti yakalamak mümkün olmasa bile meskende sağlıklı çikolatalı fındık kreması yapmak bu türlü mümkün. Görüntüyü izlemenizi püf noktalarını daha güzel anlamanız açısından değerle rica ediyorum. Afiyet olsun