Mesken Üretimi Fıstık Ezmesi (Çok Pratik)

bencede

Active member
Mesken İmali Fıstık Ezmesi (Çok Pratik) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo çiğ yer fıstığı
  • 6 yemek kaşığı bal
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Mesken İmali Fıstık Ezmesi (Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Çiğ yer fıstığını tepsimize alalım.
  2. 200 derece fırında ortada karıştırarak kavuralım.
  3. Kavurma sürecini tavada da yapabilirsiniz.
  4. Fıstıkların kabuklarını ayıklayalım.
  5. Fıstığı rondodan çekeceğiz. Lakin bu süreci yaparken fıstıklarımız epeyce sıcak olmalı.
  6. Fıstığı tekrar fırına verelim yalnızca ısıtalım. Rondoya fıstığı koyalım.
  7. Rondoyu epeyce yormadan orta ara dinlendirerek çekelim.
  8. Zeytinyağını biraz çektikten daha sonra ekleyelim.
  9. Balı ise süreç bittikten fıstık soğuduktan daha sonra ek edip düzgünce karıştıralım.
  10. Yoğunluğunu zeytinyağı ile ayarlıyoruz.
  11. Daha cıvık kıvam istiyorsanız zeytinyağı ölçüsünü artırabilirsiniz. Deneyenlere şifa olsun ????.
Dipnot: rondo epeyce ısındıysa beklemelisiniz. Meskendeki rondoyu bozmayalım ???? benim arçelik marka rondomda çekme sürecim bekleyerek 15 dk sürdü.

Mesken Üretimi Fıstık Ezmesi (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst