bencede
Active member
Mesken İmali Fıstık Ezmesi (Çok Pratik) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Mesken Üretimi Fıstık Ezmesi (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kilo çiğ yer fıstığı
- 6 yemek kaşığı bal
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Çiğ yer fıstığını tepsimize alalım.
- 200 derece fırında ortada karıştırarak kavuralım.
- Kavurma sürecini tavada da yapabilirsiniz.
- Fıstıkların kabuklarını ayıklayalım.
- Fıstığı rondodan çekeceğiz. Lakin bu süreci yaparken fıstıklarımız epeyce sıcak olmalı.
- Fıstığı tekrar fırına verelim yalnızca ısıtalım. Rondoya fıstığı koyalım.
- Rondoyu epeyce yormadan orta ara dinlendirerek çekelim.
- Zeytinyağını biraz çektikten daha sonra ekleyelim.
- Balı ise süreç bittikten fıstık soğuduktan daha sonra ek edip düzgünce karıştıralım.
- Yoğunluğunu zeytinyağı ile ayarlıyoruz.
- Daha cıvık kıvam istiyorsanız zeytinyağı ölçüsünü artırabilirsiniz. Deneyenlere şifa olsun ????.
Mesken Üretimi Fıstık Ezmesi (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı