bencede
Active member
Mıhlama (Muhlama) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Kuymak üretiminde tereyağını yakılmadan eritilmesi ve yavaşça köpürmesi gerekiyor. Kullanacağınız peynirin tuz oranına göre tuz ek etmelisiniz. Birde yöresel peynir bulamadığınız vakit çeçil yada taze kaşar deneye bilirsiniz. Doğal klâsik lezzetle tıpkı olmayacaktır.
Mıhlama (Muhlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı kolot peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını orta ateşteki sahanda eritin. Mümkünse bakır bi tava kullanın.
- Eriyip köpürmeye başladığında mısır ununu ekleyip, orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak renk alana dek 5 dakika kavurun.
- Renk aldığında ılık suyu dört seferde karıştırıp, kıvam alıp yine ısınana dek ekleyin.
- Suyunu alınca tuz ve peyniri ekleyip altını kisin. Kenarlarından toplayarak ortaya yanlışsız 1 dakika karıştırın.
- Fazla karıştırmamaya itina gösterin ve servis edin. Afiyet olsun. ????????
Kuymak üretiminde tereyağını yakılmadan eritilmesi ve yavaşça köpürmesi gerekiyor. Kullanacağınız peynirin tuz oranına göre tuz ek etmelisiniz. Birde yöresel peynir bulamadığınız vakit çeçil yada taze kaşar deneye bilirsiniz. Doğal klâsik lezzetle tıpkı olmayacaktır.
Mıhlama (Muhlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı