Mükemmel Tadıyla Kuymak Uzun Gölde Yiyen var ise Birebir Tadı Bulacak

bencede

Active member
Mükemmel Tadıyla Kuymak Uzun Gölde Yiyen var ise Tıpkı Tadı Bulacak Tanımı İçin Materyaller

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 3 çorba kaşığı aho peyniri
  • 1 kibrit kutusundan büyük yağlı peynir ezine hoş lezzet veriyor
  • 100 gram kadar kolot yada kaşar bimde kuymaklık diye satlıyor yada ondan uzunlamasına kesiyoruz
  • 1 su bardağı su bardak ölçüm 250 ml
  • Yarım çay bardağı daha ek ettim
  • Kuymakda aho peyniri kullanılır lakin bulamayan beyaz peynir yada telli peynir kulana bilir
Harika Tadıyla Kuymak Uzun Gölde Yiyen var ise Birebir Tadı Bulacak Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bilhassa ben teflon tavada tercih ederim kuymağın özelliği kazımak deriz yani tabanının tutması teflondan epeyce hoş çıkıyor yerken sorun olmuyor evvel yağımızı unumuzu tavaya alalım yağ eriyince 2 dakika unu kavuralım.
  2. İçine kaşar hariç peynirleri ek edelim 1 bardak suyu ek edelim karıştıralım peynir eriyene kadar şayet koyu olursa yarım çay bardağı su ek edelim karıştıralım.
  3. Üzerine kapak kapatalım altını yarım kısalım 12 dakika kadar daha sonra üzerine kaşarı ek edelim kapağını kapatalım 3 dakika kadar kaşar eriyecek bir üsten tabanına kaşık değmesin karıştıralım.
  4. Altını kapatalım kaşar uzayacaktır evvelinde ek edilirse kaşar kesilir ve uzamaz hepsi bu kadar afiyet olsun.
 
Üst